Allt vanligare blir det att man ser olika typer av food trucks som serverar mat. Kanske är man mest van vid att se dessa på olika typer av festivaler eller matmässor, men du kan även se en eller flera mitt i staden där du bor, med många olika typer av matinriktningar, så som korv med bröd, langos, hamburgare eller till och med helvegetarisk mat som börjar bli allt vanligare.
Fördelen med att ha en food truck gentemot en restaurang är att den är på hjul vilket betyder att man kan ta med sin mat i sitt rullande kök och servera på olika platser över hela Sverige, kanske till och med utanför våra gränser och boka upp sig på festivaler m.m. givetvis kan man ha både en restaurang och en tillhörande food truck i syfta att åka på lämpliga events med.
Man får dock såklart inte ställa sin truck/matvagn var som helst när som helst, utan man måste ha tillstånd att stå på den platsen man önskar, men får man igenom det så är det hur praktiskt som helst!
Blev du sugen på att utveckla din restaurang med en food truck eller kanske införskaffa en reklampelare på hjul för din restaurang? Gör slag i saken och tveka inte att ta steget att köpa bil för det ändamålet och sprid din restaurang Sverige över!
När man säger food truck kan det antingen vara en matvagn som du drar efter bilen eller exempelvis en lätt lastbil som alltså är bil och matvagn i ett. Dessa olika fordon finns att hitta nya fabriksgjorda men också begagnade, en del väljer även att ta sig an ett projekt och bygga om vanliga vagnar till en fullständig matvagn helt själva, har man tid och gillar att bygga, varför inte?
Allt här i livet är dock inte positivt så ska det nämnas något negativt så är det utrymmet, en vagn/truck är ju givetvis inte lika stor som en restaurang eller att snabbmats-hak brukar vara, men skaffar man en matvagn för att ha en mindre variant av sin restaurang på rullning så kan man helt enkelt bara ta de mest populära rätterna eller de smidigaste rätterna att servera i en matvagn just för att hålla menyn nere och fokusera på att göra de få rätterna lika bra som på restaurangen.
Ska man ha en permanent matvagn så bör man ha någon inriktning på vad för typ av mat man vill servera i vagnen, låt säga snabbmat, så som kebabtallrik, hamburgare och rullar av olika slag och då är det ju egentligen bara köttet och brödet som behöver tillagas, grönsaker o.s.v. bör vara förberett innan, vilket gör att den mindre ytan man har räcker gott och väl, så länge man har en plan och hejdar sig på menyn.
Visst låter det som ett drömscenario att få åka runt och sprida sin mat på det här sättet!