Många människor drömmer om att en dag öppna en egen affärsverksamhet och bland de populäraste valen är kaféer och restauranger. Det finns alltid ett behov av nya idéer och etablissemang och om man själv gillar att gå ut och äta och dricka så är detta ett ämne man själv tycker att man kan något om. Att vara flitig restaurang gäst innebär dock inte att man plötsligt kan allt om att driva restaurang – det finns en värld som vanliga gäster aldrig ser och att driva en egen restaurang innebär massor med arbete som inte har något alls att göra med mat. Det kan handla om att anställa personal, att göra beställningar liksom att göra reklam och det gäller verkligen att man håller ögon och öron öppna.
Det är dock inget fel med att drömma och om man faktiskt på allvar funderar på att öppna restaurang så gör tidningen Café ett antal tips och råd till den som planerar att starta eget.
- Gilla det du vill öppna. Det kan låta lite underligt men ju bättre du själv gillar din restaurang desto bättre kommer det att gå. Starta något som du verkligen tycker om och brinner för!
- Läge. Studera kartan noga och åk omkring i grannskapet för att se hur de fungerar. Vill du ligga mitt i smeten får du förvisso fler förbipasserande samtidigt som konkurrensen blir avsevärt hårdare.
- Rätt namn. Namnet på din krog skall vara lätt att komma ihåg! Det är också viktigt att det inte uppfattas som störande på något sätt.
- Personal. Service är extremt viktigt så se till att anställa rätt personer som kommer att representera din krog med både juste attityd och erfarenhet.